Balchik VillasCOntacts

Balchik villas

Villa Prices

За региона

Регион Балчик

Какво да посетим?

Регионът е богат на интересни места за посещение и неща за правене. Краткият списък по-долу е малка част от това, което човек може да посети, научи, да се наслади.

Архитектурно-парков комплекс "Двореца"

Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" се намира на около 2 км югозападно от центъра на Балчик и е бил редовно посещаван от румънската кралица Мария. Разпростиращ се на площ от 194 хектара, комплексът се превръща в една от основните забележителности на Северното Черноморие и е включен в Стоте национални туристически обекта.

[ красиви места за посещение ]

Ботаническата градина

Университетската ботаническа градина се намира и е част от Архитектурно-парковия комплекс „Двореца” – групов паметник на културата с национално значение и бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Покрай морския бряг терасите-градини са разделени от стръмни стълби, зелени тунели и арки.

Мидена ферма "Дълбока"

Мидена ферма "Дълбока" край село Българево, разположено на 29 км от Балчик. Мидената ферма и ресторантът за миди, разположени между Калиакра и село Българево, се превърнаха в една от атракциите на Каварна и региона. Ресторантът предлага богато меню от пресни миди, добити от мидена ферма, както и разнообразие от морски дарове. Тук можете да се насладите на красива гледка и да се потопите в невероятна атмосфера, докато слушате шепота на вълните.

[ КРАСИВИ МЕСТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ]

Нос Калиакра

Нос Калиакра е скалист полуостров, вдаден на 2 км в морето в североизточната част на Добруджанското плато. Привлича туристите отдалеч с отличителния си силует. На него има много естествени пещери, които наподобяват стаи. Последната "стая" в скалата разкрива сводест прозорец над шеметна бездна. Тази част се нарича "Портата на четиридесетте девици". Намира се на 36 км от Балчик. На носа има музей, ресторант, фар, морска радарна станция, метеорологична станция и параклис.

Ферма и ресторант за охлюви Eco-Telus

Ферма и ресторант за охлюви Eco-Telus (с. Българево) се намира на 30 км от Балчик. Фермата работи от средата на 2010 г., а през 2015 г. собствениците отварят семеен ресторант. „ОТ ФЕРМАТА ДО ЧИНИЯТА” е тяхната концепция, която предлага на клиентите си здравословна и вкусна храна, като първо ги запознава с всички етапи от производствения процес преди приготвянето на ястия от охлюви.

[ КРАСИВИ МЕСТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ]

Скалната арка край село Тюленово

Скалната арка край село Тюленово се намира на 47 км от Балчик. Тюленово е известно със скалното образувание „Арката“, което много прилича на известната арка в Малта (Гозо), която бе разрушена през 2017 г. Подобно на нос Калиакра, и тук скалите са оцветени в червен цвят. Предпочитано място е за посрещането на изгрева на 1-ви юли.

Дуранкулашко езеро

Дуранкулашкото езеро и ресторант "Златна рибка", където можете да се насладите на вкусни речни раци. Дуранкулашкото езеро се намира югоизточно от едноименното село в североизточната част на Приморско-Добруджанската област на България. Това е защитена територия с площ от 446,54 хектара, обитавана от много редки биологични видове и археологически парк. Намира се на 58 км от Балчик. Ресторантът се намира на двадесетина метра от водата (където малък дървен кей влиза в езерото) и разполага с просторна остъклена тераса. Менюто набляга на морски дарове, предлага различни видове прясно уловена риба от морето или езерото, хайвер, раци, скариди и много други деликатеси. От ресторанта можете да се насладите на живописна гледка към езерото. Задължително трябва да опитате и рибената чорба, която е специалитет на заведението.

[ КРАСИВИ МЕСТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ]

Делфинариум Варна

Варненският делфинариум се намира в северната част на град Варна. Това е популярна туристическа атракция, която предлага представления с делфини, морски лъвове и други морски животни. Делфинариумът разполага с голям басейн и модерни съоръжения за грижа и обучение на морски животни. Намира се на около 50 км от Балчик.

Опознайте вилите
crossmenuchevron-down